Anasayfa Haber Ethereum Fiyatı Bir Haftada %22 Düştü

Ethereum Fiyatı Bir Haftada %22 Düştü

Yeni yılın ilk günlerinde Ethereum kripto fiyatları 3.800 dolar civarında seyrediyordu. Ancak Ethereum fiyatları o zamandan beri hızla düşerek %22 oranında değer kaybetti. Fiyat 3.000 dolara kadar düşerken bu da madencilerin kârlarını olumsuz etkiliyor.

Geçtiğimiz Kasım ayının başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Ethereum, 4.800 dolara kadar ulaşmıştı. Değerin %38 oranında düşmesi ise yalnızca iki ay aldı. Bununla birlikte, tatil sezonunda kripto para birimi ve Forex piyasalarının geleneksel olarak yavaşladığını belirtmekte fayda var.

Şu anda GPU madencileri kâr elde etmek için çok daha zor bir zaman geçirecekler. Kripto paranın değerlemesi %22 düşerken, mevcut kazançlar 1 Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyede.

Madenciler 10 Ocak itibarıyla MH/s başına yaklaşık 0.0468 USD kazanabiliyorlar. Kasım ayında kazançlar MH/s başına 0.0818 USD ile bunun neredeyse iki katıydı. LHR ekran kartlarda ise oranlar daha aşağılarda.

Kripto para fiyatlarının ve madencilik kârlılık oranının bir sonraki adımda nereye gideceğini tahmin etmek imkansız. Eğer bu eğilim devam ederse, oyun pazarındaki GPU stokları ve fiyatları da durumdan olumlu etkilenebilir. Maalesef çip kıtlığı halen düzelmiş değil, ancak yine de bazen oyuncular için olumlu şeyler de oluyor.