Anasayfa Haber WhatsApp Sesli Notları Arka Planda Oynatılabilecek

WhatsApp Sesli Notları Arka Planda Oynatılabilecek

WhatsApp Sesli Notlar

WhatsApp, özellikle son birkaç aydır sesli not özelliğine yeni işlevler eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında, uygulama sesli notların oynatma hızını değiştirme özelliğini eklemişti. Eylül ayında ise kullanıcıların sesli notları yazıya dökmesine olanak tanıyan yeni bir özellik eklemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. Yeni WhatsApp beta güncellemesi ise arka planda sesli notları dinlemenizi sağlayacak başka bir değişiklik getiriyor.

Mevcut sürümlerde bir sesli notu çalmaya başladığınızda ve farklı bir sohbete geçtiğinizde çalma duruyor. Öte yandan WABetaInfo, Android için en son WhatsApp beta sürümünde (v2.22.3.1) arka planda sesli notları çalmanıza izin veren yeni bir küresel sesli not oynatıcı fark etti.

Bir sesli notu çaldıktan ve WhatsApp ana ekranına veya farklı bir sohbete gittikten sonra, uygulamanın üst kısmında yeni sesli not oynatıcı görünüyor. Bu oynatıcı, sesli notu duraklatmanıza, devam ettirmenize ve kapatmanıza izin veren düğmeler içeriyor ve bir ilerleme çubuğuna da sahip. Farklı bir uygulamaya geçtiğinizde küresel sesli not oynatıcının çalışmaya devam edip etmeyeceği belli değil ancak bunun için olasılık oldukça düşük.

Şu anda özellik geliştirme aşamasında ve WhatsApp henüz bu değişiklikle ilgili herhangi bir resmi bilgi yayınlamadı. Bu nedenle özelliğin beta kanalında ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.