Anasayfa Haber iPhone 14 Pro Kamera Özellikleri Doğrulandı

iPhone 14 Pro Kamera Özellikleri Doğrulandı

iPhone 14 Pro

TrendForce tarafından hazırlanan yeni bir haberde, iPhone 14 Pro’nun 48 MP’lik bir ana kameraya sahip olacağına dair çıkan önceki iddialar doğrulandı. Bu, Apple’ın bir iPhone’un ana kamerasının çözünürlüğünü artırdığı üçüncü model olacak. Daha önce iPhone 4’ten 4S’e (5 MP’den 8 MP’e) ve iPhone 6’dan 6S’e (8 MP’den 12 MP’e) geçişlerde kamera çözünürlüğü artırılmıştı.

GSM Arena’nın haberine göre, Apple büyük bir ihtimalle iPhone 14 Pro modelinde 8K video kaydı sunmak için daha yüksek çözünürlüğe ihtiyaç duyuyor. Ancak tabii ki telefon, sahneye bağlı olarak farklı çözünürlüklerde de çekim yapacaktır. Örneğin bir portre veya bir manzara fotoğrafı çekmek için yüksek megapiksellere ihtiyaç duyulurken düşük ışıklı bir fotoğraf için 12 MP yeterli olabilir.

Tanınmış Apple analisti Ming-Chi Kuo, daha önce birkaç kez iPhone 14 Pro modelinin 48 MP’lik bir ana kameraya sahip olacağını ifade etmişti. Bununla birlikte Ming-Chi Kuo, 2023 yılında iPhone 15 ile birlikte periskop yakınlaştırma özelliğinin geleceğini de söylemişti.

Yeni iPhone 14’ün diğer özelliklerinden bahsedecek olursak, en az iki haber, telefonda yerleşik FaceID ile birlikte tek veya hap şeklinde bir delikli kamera için tam boyutlu bir çentik bulunacağını iddia ediyor.