Anasayfa Haber Krafton, Apple ve Google’ı Mahkemeye Verdi

Krafton, Apple ve Google’ı Mahkemeye Verdi

Krafton, Apple ve Google’ı Mahkemeye Verdi

Battle Royale türünün gelişmesindeki en önemli yapımlardan biri olan PlayerUnknown’s Battlegrounds‘ın geliştirici stüdyosu Krafton, ABD’de açtığı yeni bir davada Singapur merkezli oyun şirketi Garena’nın PUBG’yi Free Fire isimli bir oyunla kopyaladığını ve Apple ile Google’ın bu oyunu mobil mağazalardan kaldırmadığını iddia ediyor. Krafton’un mahkemeye sunduğu belgelerde Free Fire’ın PUBG’den alıntı ögeler içerdiği de özellikle belirtilmiş.

Fire Fire ve geçen senenin sonunda ismini duyduğumuz Fire Fire Max, mobil platformlarda en çok oynanan yapımlar olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda PUBG Mobile’ın da en büyük rakibi konumundaki bu iki oyunun düşük sistem gereksinimleriyle çoğu kullanıcıya hitap ettiği de yadsınamaz bir gerçek. Zira Free Fire, toplamda 1 milyarı geçen bir indirme sayısına sahip. Krafton ise bu iki oyunun PUBG’nin telif hakkıyla korunan mekaniklerini kopyaladığını ve Apple ile Google’ın şikayetlere rağmen uygulama mağazaları aracılığıyla Free Fire serisini dağıtmaya devam ettiğini söylüyor.

PUBG Mobile güncellemesi / PUBG Mobile 0.11.5 güncellemesi

Mahkeme heyetine sunulan dilekçede, Garena’nın 2021’in ilk üç ayında Free Fire’daki oyun içi eşya satımından sadece ABD’de 100 milyon dolardan fazla kazandığı da sayısal verilerle açıklanmış. Ayrıca Krafton, geçtiğimiz Aralık ayında Free Fire oyunlarının dağıtımını durdurmaları için Apple ve Google’a talepte bulunmuş fakat geri dönüş alamamış. Battle Royale devi, telif kanunları çerçevesinde bu isteklerinin hukuki olduğunu savunuyor.

PUBG’nin yapımcısı konumundaki şirket, mahkemeden Free Fire satışlarının engellenmesini ve Garena’nın Free Fire’dan gelen kazançlarını da PUBG’nin zararını karşılama niteliğiyle istemiş durumda. Konuyla alakalı şu ana kadar ilgili taraflardan herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Konuyla alakalı ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin yaşanacağı tahminler arasında. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.