Anasayfa Haber Stalker 2, 8 Aralık’a Ertelendi

Stalker 2, 8 Aralık’a Ertelendi

Stalker 2

GSC Game World, normalde 28 Nisan’da çıkarmayı planladığı Stalker 2: Heart of Chernobyl’in çıkış tarihini 8 Aralık’a ertelediğini duyurdu. Oyunun geliştiricisi GSC Game World, bu erteleme ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın bir kısmında şunları ifade etti:

“Bu yedi aylık ek geliştirme süresi, vizyonumuzu gerçekleştirmek ve oyunun istenen durumuna ulaşmak için gerekiyor. Stalker 2, GSC tarihindeki en büyük projedir ve eksiksiz test ve cilalama gerektiriyor. Özellikle böyle bir proje söz konusu olduğunda, geliştirmenin gerektiği kadar uzun sürmesi gerektiğine inanıyoruz.”

VentureBeat’in paylaştığı habere göre, oyunun hayran kitlesi, bu gecikme duyurusuna sosyal medyada genel olarak olumlu tepki verdi. Sosyal medyadaki oyuncuların çoğu, GSC Game World’e oyunu bitirmek için ihtiyaç duyduğu kadar zaman verilmesi konusunda hemfikirdi. Özellikle oyuncuların Cyberpunk 2077 konusunda ne kadar büyük bir hayal kırıklığına uğradıkları düşünüldüğünde, bu ertelemeyi anlayışla karşılamaları pek de sürpriz sayılmaz.

Aralık ayında duyurulan ve oyunculardan gelen yoğun tepki üzerine iptal edildiği açıklanan Stalker 2 NFT projesinin, bu iddia edilen ertelenmede payı olma ihtimali bulunuyor. Bununla birlikte oyunun geliştiricisi GSC Game World, kısa bir süre önce oyunun Xbox konsollarında 190 GB yer kaplayacağını duyurmuştu. Xbox Series S’in 512 GB depolama alanının olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, bu durum, oyunu oynamayı planlayan Xbox Series S sahiplerinin canını bir hayli sıkacak gibi görünüyor.