Anasayfa Haber Twitter, iOS Üzerinde Tepki Videolarını Test Etmeye Başladı

Twitter, iOS Üzerinde Tepki Videolarını Test Etmeye Başladı

Twitter altyazı

Twitter, iOS üzerinde Tweet tepki kliplerini test etmeye başladı. Instagram’dakine benzer şekilde “Tap Retweet” ve “Tweet Take” özellikleriyle birlikte Tweet alıntılanarak videolara eklenebilecek.

Twitter’da üst yöneticilerden biri olan Sam Haveson, yeni özellik hakkında birkaç paylaşımda bulundu. Bu özelliği ise şu şekilde açıklıyor: “Bizim istediğimiz, sizlere daha yaratıcı yollar sunarak tartışmalara dahil olmanız ve kendinizi ifade edebilmeniz.”

Yeni konsept, daha önceden Twitter’ın denediği kısa ömürlü “Fleet” konseptini hatırlatıyor, ki bu da bir nevi küçük bir blog işlevi görüyordu. Ancak bu özellik de Snapchat’teki gibi 24 saatte kayboluyordu.

Tweet Takes yeni bir özellik değil, Instagram ve TikTok bu özelliklere sahip. Ancak Twitter kullanıcılarının endişe duyduğuysa, yeni özelliğin Twitter üzerinde daha fazla taciz olaylarına sebep olup olmayacağı. The Verge‘de yapılan bir açıklamada: “Kullanıcılar, Tweet’lerinde henüz kimin tepki verip veremeyeceğini açıp kapatamayacak, Twitter’ın önceliği kullanıcıların güvenliğidir, ancak bunun kötü amaçlarla kullanılacağını düşünmüyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Tweet Takes’in tam anlamıyla hangi cihazlar için ne zaman çıkacağı henüz belli değil.