Anasayfa Haber Windows 11 Aygıt Yöneticisi Yeni Özellikler Kazandı

Windows 11 Aygıt Yöneticisi Yeni Özellikler Kazandı

PC’deki donanım ve sürücüleri yönetmek, ayrıca sorunları gidermek için varsayılan yazılım olmaya devam eden Aygıt Yöneticisi, Windows 11’de bazı küçük iyileştirmeler kazanıyor. Sürücünüzle ilgili sorunlarınız varsa bildiğiniz gibi sürücüleri Aygıt Yöneticisi üzerinden manuel olarak yüklemek mümkün. Bunu yapmak için üretici tarafından sunulan yükleyici paketini kullanmak yerine Aygıt Yöneticisi kullanılabiliyor ve buradan sürücülerin bulunduğu dosya konumunu seçiyoruz.

Bu yalnızca bazı durumlarda, yeni bir sürücü grubunu ilk kez denediğinizde ve sürücüler üretici tarafından engellendiğinde gerekli olabiliyor. Özellikler penceresindeki “Sürücü” sekmesine tıklayarak sürücüleri manuel olarak yükleyebiliyorsunuz. Bunu yapmak için “Sürücüyü Güncelle” düğmesine tıklamanız gerekiyor.

Microsoft, disket sürücülerinin dönemi sona erdiği için A:/ atamasının anlamsız olduğunu anlamış görünüyor ve bu Windows 11 Build 22000’de (kararlı sürüm) değişti. İşletim sisteminde Aygıt Yöneticisi artık varsayılan olarak A:\ olarak ayarlanmıyor, yani sürücüler için bir disket istenmeyecek. Ayrıca simge de değiştirildi.

Aygıt Yöneticisi artık sürücüler için sistem sürücü yolunu kullanıyor.

Aygıt Yöneticisi artık işletim sistemi sürücüsünü otomatik olarak algılayabiliyor, böylece indirilen zip dosyasını sistem sürücüsündeki bir klasöre çıkardıysanız sürücü paketini kolayca bulabilirsiniz. Bazı kullanıcıların belirttiği gibi, Windows 11’de 5.25” disketler dahil eski disketler hala desteklenmekte. Eski bir disketiniz varsa Windows 11 cihazınıza bağlayabilirsiniz ve işletim sistemi tarafından tanınmaya devam ediyor.

Aygıt Yöneticisi’ndeki Diğer İyileştirmeler

Öte taraftan Aygıt Yöneticisi artık aygıtların yanı sıra sürücüleri de görüntülemenize olanak tanıyor. Yeni “Sürücülere göre aygıtlar”, “Türlere göre sürücüler” ve “Aygıtlara göre sürücüler” filtreleri mevcut. Böylece kolayca sürücüleri görüntüleyebilir, yükleyebilir ve kaldırabilirsiniz.

Ek olarak, desteklenen tüm aygıtlara yeni sürücüler eklemenize ve yüklemenize olanak tanıyan yeni bir “Sürücü ekle” düğmesi var.