Anasayfa Haber Bir Hacker, Dünya Çapındaki Bazı Tesla’ları Kontrol Edebildiğini İddia Etti

Bir Hacker, Dünya Çapındaki Bazı Tesla’ları Kontrol Edebildiğini İddia Etti

Tesla

David Colombo adlı genç bir güvenlik araştırmacısı, dünya çapında çok sayıdaki Tesla aracının kontrolünü ele geçirmesine izin veren bir güvenlik açığını ortaya çıkardığını iddia etti. Colombo, bu haftanın başlarında “Şimdi 10 ülkedeki 20’den fazla Tesla’nın tam uzaktan kontrolüne sahibim ve sahiplerini bulmanın ve onlara bildirmenin bir yolu yok gibi görünüyor.” şeklinde bir tweet atarak bu iddiayı ortaya attı.

Tesla, Futurism’in aktardığı habere göre Bloomberg’e yaptığı açıklamada, araçlarına yapılan siber saldırıyı ne doğruladı ne de yalanladı. Ancak Colombo, medya kuruluşuna yaptığı açıklamada, bu güvenlik açığı ile ilgili olarak otomobil üreticisi ile temas halinde olduğunu ifade etti.

Colombo, paylaştığı bir diğer tweet’te ise “Bu, Tesla’nın altyapısındaki bir güvenlik açığı değil. Sahiplerinin hatasıdır.” dedi. Güvenlik araştırmacısı, araçların kapılarını ve pencerelerini açmanın yanı sıra, davetsiz misafirlere dikkat etmek için aracın birçok kamerasını kullanan bir güvenlik özelliği olan Nöbetçi Modu’nu nasıl devre dışı bırakacağını bulduğunu belirtti.

Colombo, bununla birlikte Anahtarsız Sürüş’ü başlatabildiğini de iddia etti. Bu durumla ilgili olarak ise “Evet, potansiyel olarak kapıları açabilir ve etkilenen Tesla’ları sürmeye başlayabilirim.” diye şeklinde bir tweet attı ve ekledi:

“Hayır, (müziği maksimum ses seviyesinde başlatmak ya da ışıkları yakıp söndürmek dışında) birinin araba kullanmasına müdahale edemem ve ayrıca bu Tesla’ları uzaktan süremem.”

Güvenlik araştırmacısı David Colombo’nun yaptığı açıklamaya göre, Tesla şu anda bu güvenlik açığıyla ilgileniyor ve yakın zamanda güvenlik açığını kapatan bir güncelleme yayımlayacak.