Anasayfa Haber realme Pad, Android 12 Güncellemesini Almayacak

realme Pad, Android 12 Güncellemesini Almayacak

realme logo

realme, ilk tabletini geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürmüştü. realme Pad, uygun fiyatlı bir tablet olarak nitelendiriliyor. Bugün tabletle ilgili farklı bir detay ortaya çıktı. Şirket, tabletin en son Android 12 güncellemesini almayacağını belirtiyor. Böylelikle realme, tabletin güncelleme döngüsünün sonunu, tableti piyasaya sürdükten yalnızca dört ay sonra etkin bir şekilde sonuçlandırdığını da açıklamış oldu.

Şirketin resmi web sitesinde yer alan bir soru, realme Pad’in Android 12’ye ne zaman güncelleneceği ile ilgiliydi. Şirket, bu soruya verdiği cevapta tabletin Android 12’ye güncellenmeyeceğini ancak yazılım yaşam döngüsü boyunca güvenlik ve performans güncellemeleri almaya devam edeceğini belirtmekte. Bu durum, şirketin fikrini değiştirmemesi durumunda, realme Pad’in Android 11 ile yazılım ömrünü tamamladığını gösteriyor.

realme Pad

Düşük kaliteli telefonların ve tabletlerin, ömürleri boyunca aynı Android sürümünde kalması oldukça yaygın bir durum. Ancak realme Pad, daha çok orta sınıf bir tablet olarak nitelendirilebilir. realme Pad ile benzer fiyatlara satılan Samsung Galaxy Tab A7, Android 10 ile piyasaya sürülmüştü. Ancak tablet daha sonra Android 11’e güncellendi. Samsung, Galaxy Tab A7’nin Android 12 sürümüne güncellenip güncellenmeyeceğini henüz doğrulamış değil. Ancak, Kasım ayında ortaya çıkan bir zaman çizelgesi, bunun Haziran 2022 civarında gerçekleşebileceğini iddia ediyor.

Son olarak realme Pad’in 3GB RAM/32 GB depolama ve 4GB RAM/64 GB depolama seçenekleri ile birlikte satışa sunulduğunu belirtelim.