Anasayfa Haber RTX 3090 Ti Gecikebilir: Üretim Geçici Olarak Duruyor

RTX 3090 Ti Gecikebilir: Üretim Geçici Olarak Duruyor

Son dönemde sık sık yeni ekran kartı modeli çıkaran NVIDIA, iddialara göre üretim ortaklarından yaklaşmakta olan amiral gemisi RTX 3090 Ti üretimini geçici olarak durdurmalarını talep etti. Görünüşe bakılırsa iki web sitesi, donanım ve firmware ile ilgili sorunlar olduğunu bildirdi. Bu sorunların detaylarını bilmiyoruz, ancak GeForce serisinin en iyisi beklenenden biraz daha geç piyasaya çıkabilir.

TweakTown, NVIDIA’nın BIOS ve donanımla ilgili sorunlar nedeniyle ortaklara ulaştığını bildirmişti. Ayrıca bu iddialar VideoCardz tarafından da desteklenirken her şey doğru gibi görünüyor. Toplu üretim başlatıldıktan sonra bu sorunların neye dayandığını bilmiyoruz ve hiçbir fikrimiz yok. Genel olarak yetersiz soğutma, aşırı voltaj, aşırı ısınma, yanlış bileşen seçimi ve donanım uyumsuzluğu gibi şeyleri aklımıza getirebiliriz.

GeForce RTX 3090 Ti modeli 4 Ocak 2022’de CES etkinliğiyle duyuruldu, ancak yeni amiral gemisinin satış tarihi resmen açıklanmadı. Aslında şirket bu kartın tüm teknik özelliklerini bile açıklamadı. Resmi olmayan kaynaklar ürünlerin 27 Ocak tarihinde satışa çıkacağını söylemişti. Görünüşe göre bu tarih daha da ileri sarkacak.