Anasayfa Haber RX 6000 Serisi Daha Hızlı Belleklerle Güncellenebilir

RX 6000 Serisi Daha Hızlı Belleklerle Güncellenebilir

NVIDIA, Ampere mimarisine dayanan çok sayıda farklı ekran kartı modeli üretti ve yüksek belleğe sahip yeni modeller gelmeye devam edecek. Rakip AMD ise görünüşe bakılırsa RTX 30 kartlarından ardından masaüsüt Radeon RX 6000 serisinde bazı güncellemeler yapmaya hazırlanıyor.

Kırmızı takım, CES 2022’de Radeon RX 6000S/RX 6000M serisi mobil GPU’larını piyasaya sürdü ve NVIDIA Max-Q serisine yanıt vererek mobil portföyünü güncelledi. Dizüstü bilgisayar pazarında sınırlı bir varlığı olan AMD, aynı zamanda RDNA 2 tabanlı RX 6000 serisinde bazı yenilikler yapacak.

Bazı Navi 2X GPU’ya sahip modellerde yüksek hıza sahip GDDR6 bellekler kullanılabileceği söyleniyor. Hatta mobil tarafta olduğu gibi, kartlar 6nm üretim teknolojisiyle yenilenebilir. Sızıntı kaynağı Greymon55 henüz ayrıntılara sahip değil. Ancak AMD zaten OEM’lere özel 18 Gbps belleğe sahip RX 6900 XT ekran kartları sunuyordu ve bunlar mümkün.

20 Gbps ve 24 Gbps gibi yüksek veri hızlarına sahip GDDR6 bellek yongalarının seri üretimine bu yıl içinde başlanması bekleniyor. Samsung halihazırda bu yongaları örneklemeye devam ederken AMD ve NVIDIA bir sonraki serilerinde bu bellekleri kullanabilir. Ancak Samsung’un belleklerini muhtemelen RTX 40 ve RX 7000 serisinde göreceğiz.

Mobil tarafta RX 6850M gibi farklı bir isimlendirme görmüştük. Bu isimlendirme şeması masaüstüne taşınırsa yine “xx50” model numarasına sahip RDNA 2 tabanlı kartlar görme ihtimalimiz var.