Anasayfa Haber 10nm Jasper Lake İşlemcili NUC 11 Essential Tanıtıldı

10nm Jasper Lake İşlemcili NUC 11 Essential Tanıtıldı

Intel, Jasper Lake SoC’leri etrafında inşa edilen NUC 11 Essential modellerini resmi olarak piyasaya sürdü. Sunulan birçok işlemci seçeneği sayesinde giriş seviyesi NUC modelleri oldukça umut verici görünüyor. Jasper Lake ailesi, Gemini Lake ile kıyaslandığında hem CPU hem de GPU tarafında önemli yükseltmelerle geliyor.

En tepedeki yongalarda GPU yürütme birimlerinde %78’lik bir artış söz konusu. Yine çekirdek sayıları alt kademedeki modellerde bile %33’lük bir artış gördü. Ayrıca 32 GB’a kadar RAM için resmi destek ve 2400 MHz’den 2933 MHz’e kadar bellek hızında artış var. GPU hızlarının yanı sıra işlemci çekirdek hızları da nesiller arasında biraz arttı, ancak bunlar modele göre değişiyor.  Tüm yeni NUC modelleri 10W TDP’li Jasper Lake çiplerden birini kullanıyor. Bununla birlikte tümünde 64 GB lehimlenmiş eMMC ile birlikte ek SSD’ler için bir M.2 2280 SATA ve NVMe uyumlu yuva bulunuyor.

Bağlantı tarafında bir HDMI 2.0b bağlantı noktası, bir DP 1.4 bağlantı noktası, iki arka USB 3.2 10 Gbps bağlantı noktası, Gigabit Ethernet ve ayrı bir ses portu görüyoruz. Ayrıca ön ve arka tarafta ikişer tane daha USB 2.0 bağlantısı yer alıyor. WiFi ve Bluetooth 5.0 bağlantıları ise eskiyen bir Intel Wireless-AC 9462 modülü tarafından sağlanıyor.

135 x 115 x 36 mm ölçülerindeki NUC modellerinin bu çeyreğin sonlarına kadar perakende satışa çıkması bekleniyor ve bir fiyatlandırma yapılmış değil. Ancak önceki nesil en temel CPU’ya sahip model 200 doların altında fiyata sahipti.