Anasayfa Haber Dark Web’in En Büyük Çalıntı Kredi Kartı Pazarı UniCC Kapandı

Dark Web’in En Büyük Çalıntı Kredi Kartı Pazarı UniCC Kapandı

unicc kapandı

Kredi kartları ve çeşitli illegal ödeme yöntemlerinin satıldığı en büyük karanlık pazarlardan UniCC kapandı. Bu karanlık market 2013 yılından bu yana birçok kripto para yöntemini kullanarak kart bilgilerinin satılmasına aracılık etmişti.

UniCC ekibi, kendi forum sayfalarında yayınladıkları metinle beraber kendileri hakkında çeşitli baskın teorilerinin üretilmemesini ve marketi kapatma nedenlerini tamamen yaşlarının ilerlemesi sebebiyle yeterince vakit ayıramamaları olarak belirtti.

unicc kapandı

Elliptic araştırmacılarına göre UniCC aktif kaldığı 9 sene boyunca yaklaşık 358 milyon dolar kazandı ve bu paranın çeşitli şekillerde aklanmasına katkıda bulundu. Bu tarz marketler genellikle çeşitli sitelere eklenen “skimmer” adlı zararlı kodlar yardımıyla çalınan kart bilgilerinin satılması için uygun bir pazar olarak görülüyordu. Saldırganlar çaldıkları kartlara dokunmuyor, bu şekilde anonim halde kendilerini gizleyip para kazanıyorlardı.

Terimsel anlamda “carding” olarak bilinen bu faaliyet, internetin yaygınlaştığı günden beri maalesef en çok işlenen siber suçlardan biri olarak biliniyor. Günümüzde kripto paraların yaygınlaşması maalesef ki çalınan kartların satışını kolaylaştırıyor, saldırganları daha da anonim kılmaya yardımcı oluyor. Bu yüzden son birkaç senedir öncekine kıyasla “carding” vakalarında bir hayli artış yaşandığını söylemek mümkün. Sadece Bitcoin altyapısı üzerinde 1,4 milyar dolar hacme sahip çalıntı kredi kartı parası döndüğü söyleniyor.

Bu son 2 aydır ToRReZ ile beraber kapanan ikinci karanlık pazar. Devletlerin siber suçlulara yönelik baskıları ve takipleri daha sıkı hale geldiği için dikkat çekmemek amacıyla daha birçok Dark Web pazarı ve siber suç grubu faaliyetlerini bir bir durdurmaya başlayacak diye düşünüyoruz.