Anasayfa Haber WhatsApp Desktop, Windows 11 Makyajı Alıyor

WhatsApp Desktop, Windows 11 Makyajı Alıyor

WhatsApp Windows 11

Kasım 2021’de WhatsApp tarafından Microsoft Store üzerinden kullanılabilen yeni bir masaüstü uygulaması üzerinde çalışıldığını öğrenmiştik. O zamanki haberler, uygulamanın Electron yerine Evrensel Windows Platformu’nu (UWP) temel aldığını ve ayrıca mürekkep oluşturma ve çoklu cihaz desteği içerdiğini iddia ediyordu. Son olarak ise geliştirme ekibinin Windows 11’deki Akıcı Tasarım öğelerinden yararlanmak için WinUI 2.6 ve daha yenisine geçtiği görülüyor. Yani WhatsApp Desktop için Windows 11 makyajı üzerinde çalışılıyor.

Bu keşif, WhatsApp Beta uygulamasının yeni ve eski sürümleri arasındaki farkları kaydeden FireCube (@FireCubeStudios) tarafından yapıldı:

Beta sürümünde Windows 11 tasarım diliyle uyumlu yuvarlak radyo düğmeleri, açılır menüler ve daha fazla öğe fark ediliyor. Bununla birlikte, kesinlikle devam eden bir çalışma söz konusu ve hala Windows 11 ile tutarsız olan bazı kullanıcı arayüzü öğeleri mevcut.

Denemek için WhatsApp Beta‘yı Microsoft Store’dan kendiniz indirebilirsiniz. Beta hem Windows 10 hem de Windows 11’de çalışır durumda ancak devam etmek için çoklu cihaz desteği beta sürümüne kaydolmanız gerekiyor.