Anasayfa Haber Microsoft Edge İçin Yeni Özellik: YouTube Entegrasyonu

Microsoft Edge İçin Yeni Özellik: YouTube Entegrasyonu

Microsoft Edge

Microsoft Edge sürekli gelişmeye devam ediyor ve geçen ay “Oyunlar” panelinin ekleneceğinden söz etmiştik. Şimdi tarayıcı yeni bir özellik daha kazanıyor: YouTube entegrasyonu.

YouTube paneli görünüşe göre şirketin RSS beslemesini tarayıcıya entegre etmesiyle birlikte geliştirildi ve içerikler Microsoft Edge’in Koleksiyonlar bölmesinde görünecek. Şirket, daha spesifik olarak Chromium Edge kullanarak favori yayıncılarınızı takip etmenizi sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Böylelikle kullanıcılar, yalnızca bir tıklamayla YouTube içeriğine doğrudan erişebilecek.

Yazılım devi şu anda YouTube entegrasyonunu test ediyor ve bu özelliğe herkes ulaşamıyor. Ancak şansınızı denemek istiyorsanız Edge Canary sürümünü indirebilirsiniz. Ayrıca özelliğin varsayılan olarak etkin olduğu söyleniyor.

Microsoft Koleksiyonlar menüsüne “Takip Edilebilir” adlı RSS beslemelerini eklemeye çalışıyor. Bu da kullanıcıların RSS beslemesi olan web sitelerini “takip etmesine” izin verecek. Bir YouTube yayıncısını veya web sitesini takip ettiğinizde Microsoft Edge’in Koleksiyonlar bölmesinde en son güncellemelerle derlenmiş bir liste göreceksiniz. Koleksiyonlar sekmesi tarayıcının sağ tarafında görünmeye devam edecek, ancak özet akışına erişmeden önce listeye bir site veya YouTube kanalı eklemeniz gerekecek.

RSS entegrasyonuna ek olarak, Microsoft ayrıca bir “Keşfet” sekmesi üzerinde çalışıyor. Google Chrome’un Keşfet sekmesinden farklı olarak, Microsoft Edge’in bu özelliği benzer web sitelerini ve içeriği Bing aracılığıyla keşfetmenize olanak tanıyor.