Anasayfa Haber Intel Media Driver, Arc Alchemist Kartlar İçin Destek Aldı

Intel Media Driver, Arc Alchemist Kartlar İçin Destek Aldı

Intel Media Driver sürüm 22.1.1 GitHub‘da yayınlanmaya başladı. Bu sürücü, Intel GPU’larda video kod çözme, kodlama ve işlemeyi hızlandırmak için Linux sistemleri tarafından kullanılıyor. Peki 22.1.1 neden önemli? Yeni sürümle birlikte sürücüye Intel Arc Alchemist ekran kartları için destek eklendi. Merakla beklenen harici GPU’ların çıkış tarihiyle ilgili hep bir soru işareti var, bu nedenle yeni sürücüyle birlikte bazı adımların atıldığını görmek güzel.

Intel Media Driver 22, bugün piyasaya sürülmesine rağmen GitHub sayfalarında 2021 4.Ç sürümü olarak anılıyor. Geliştirmeler ve ek donanım desteğinin yanı sıra sürücü, bazı önemli düzeltmelerle birlikte geliyor.

Sürüm 22.1.1’in Broadwell’e (5. Nesil Intel Core işlemciler) kadar uzanan platformlarda video hızlandırmayı desteklediğini görebilirsiniz. En önemlisi ise DG2 olarak da bilinen Alchemist kartlarına olan destek listesi.

Intel Arc Alchemist desteğinin yanı sıra, henüz piyasaya sürülmemiş ve Alder Lake işlemci ailesinde henüz yer almayan bir alt işlemci listesi de göze çarpıyor. Bu Media Driver 22.1.1 sürümünde bahsedilen Alder Lake-N, ADL-M ailesinin altında yer alan düşük güçlü 12. nesil işlemcileri temsil ediyor.

İlk Intel Arc ürünlerinin 2022’nin ilk çeyreğinde bizimle olması gerekiyor. Ancak iki hafta öncesinde şirketin web sitesinden bazı ibareler tamamen kaldırıldı. Bazı Arc GPU’ların bu çeyrekte piyasaya sürüleceği söylense de halen hiçbir şey netleşmiş değil.