Anasayfa Haber MediaTek, Wi-Fi 7 Teknolojisini Test Ediyor

MediaTek, Wi-Fi 7 Teknolojisini Test Ediyor

MediaTek Wi-Fi 7

MediaTek, önümüzdeki yıl cihazlarda görünmeye başlayabilecek olan Wi-Fi 7 standardını desteklemek için donanım üzerinde çalıştığını paylaştı.

IEEE 802.11be olarak da bilinen Wi-Fi 7, mevcut Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax) standardından bir yükseltme olarak karşımıza çıkıyor. Wi-Fi 7 için mevcut plan, 320 MHz kanalları, 4K dörtlü genlik modülasyonu (QAM) teknolojisini, çok kullanıcılı kaynak birimi (MRU) özelliklerini ve diğer değişiklikleri kullanma becerisini ekliyor. Tümü aynı 2,4, 5 ve 6GHz’i kullanırken bunlar şu anda Wi-Fi 6 tarafından desteklenen bantlar. Yeni özelliklerin Wi-Fi 6 üzerinden teorik olarak 2,4 kat hız artışı ile sonuçlanması gerektiğini belirtelim.

MediaTek, önemli müşterilere ve endüstri işbirlikçilerine Wi-Fi 7 teknolojisinin iki demosunu gösterdiğini duyurdu. Şirket bir basın açıklamasında, MediaTek’in başlangıcından bu yana Wi-Fi 7 standardının geliştirilmesinde yer aldığını, Wi-Fi 7 teknolojisini ilk benimseyenlerden biri olduğunu ve Wi-Fi 7’li ürünlerin 2023’ten itibaren piyasaya çıkması beklendiğini duyurdu.

MediaTek, 2023’te Wi-Fi 7 destekli donanım göndermeyi umuyor olsa da Wi-Fi 7 için tamamlanmış standart hala 2024’e kadar beklenmiyor.