Anasayfa Haber Instagram, Ücretli Abonelik Özelliğini Test Ediyor

Instagram, Ücretli Abonelik Özelliğini Test Ediyor

Instagram Ücretli Abonelik

Instagram, içerik üreticiler için yeni bir ücretli abonelik özelliğini iOS ve Android uygulamaları üzerinden denemeye başladı. Facebook bu hamle ile OnlyFans gibi büyümeye başlayan potansiyel rakiplerinin önünü kesmek istiyor gibi gözüküyor.

Instagram abonelikleri bir test olarak başlamış durumda ve sadece küçük bir içerik oluşturucu grubu tarafından kullanılabiliyor. Bu içerik oluşturucular kendi aylık abonelik ücretlerini seçebilecek ve profillerine yeni bir abone ol düğmesi ekleyebilecek. Aboneler, üç temel yeni Instagram özelliğine erişebilecek.

Abonelik; özel özel canlı yayınlara erişimi, yalnızca abonelerin görebileceği hikayeleri ve abone olduğunuzu belirten yorum ve mesajların yanında görünecek bir rozeti içeriyor. Şirket ayrıca önümüzdeki aylarda ücretli abonelik oluşturabilecek içerik oluşturucuların sayısını da artırmayı planlıyor. Şu anda özelliğin sunulduğu 10 hesabın bulunduğunu belirtelim.

Facebook, 2020 yılında temel mavi uygulamasına abonelikler getirmişti ancak Instagram’daki bu yeni yaklaşımı OnlyFans’ın büyümesini engellemeye yönelik olarak gözüküyor. Instagram’daki abonelikler, daha kolay ve doğrudan mevcut bir takipçi tabanına pazarlanabilir.

Diğer taraftan Instagram’ın dikey kaydırılabilir hikayeler üzerinde çalıştığını belirtelim.