Anasayfa Haber iPhone SE+ 5G, Nisan veya Mayıs’ta Piyasaya Sürülebilir

iPhone SE+ 5G, Nisan veya Mayıs’ta Piyasaya Sürülebilir

iPhone SE+ 5G

Display Supply Chain Consultants CEO’su Ross Young, iPhone SE+ 5G hakkında çok fazla bilgiye sahip ve bu bildikleriyle alakalı olarak birtakım açıklamalarda bulundu. Kendisinin açıklamalarına göre, yeni model için ekran panellerinin üretimi bu ay başlıyor ve bu da Apple’ın SE+’ı Nisan sonu ya da Mayıs başında tanıtabileceği ve aynı dönemde siparişleri göndermeye başlayabileceği anlamına geliyor.

Şimdiye kadarki tüm sızıntılara göre yeni model, eski tasarımı temel alacak. Ancak telefonun ön tarafındaki Touch ID düğmesiyle, aynı 4,7 inç boyutundaki LCD ekranı kullanmaya devam edip etmeyeceği konusunda bazı belirsizlikler var. Yine de net olan bir şey var: Bu sürümün odak noktası 5G bağlantısı olacak.

2020 model iPhone SE Apple A13 yonga seti barındırıyordu ve bir 4G modeme sahipti (iPhone 12 serisiyle aynı konfigürasyon). iPhone SE+ 5G ise daha yeni bir yonga seti ve modeme sahip olacak. Birkaç ay öncesine ait söylentiler, yeni SE modelinin, iPhone 13 serisiyle aynı Apple A15 yonga setini ve Snapdragon X60 modemini kullanacağına işaret ediyordu.

iPhone SE+ 5G’nin, büyük bir ihtimalle A15 yonga setini barındıracak olan yeni iPad Air ile birlikte piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. iPhone 13 serisinin oldukça popüler olduğunu ve birkaç yeni A15 yonga setli cihazın geleceğini düşünecek olursak, TSMC’nin 5 nanometre dökümhanelerinin işlerinin bir hayli zor olduğunu söyleyebiliriz.