Anasayfa Haber Windows 11 Görev Yöneticisi Yeni Görünümüne Kavuşuyor

Windows 11 Görev Yöneticisi Yeni Görünümüne Kavuşuyor

Microsoft, Windows 11’in görünümünü parça parça yenilemeye devam ederken ses göstergesinden sistem simgelerine kadar her alanda değişiklik yapıyor. Paint, Hesap Makinesi ve Not Defteri gibi yerel uygulamalar da dahil olmak üzere işletim sisteminin her köşesinde güncellemeler görmeye devam ediyoruz. Görünüşe bakılırsa sıra şimdi en çok kullandığımız şeylerden biri olan Windows Görev Yöneticisi’ne geldi ve bu on yılın ardından ilk büyük güncelleme olacak.

Verge, mühendislik öğrencisi Gustave Monce‘un Windows 11’in mevcut bir önizleme yapısında gizlenen yeni Görev Yöneticisi tasarımını fark ettiğini bildirdi. FireCube Studios Twitter hesabı ise daha sonra bunu etkinleştirebilmemiz için bazı talimatlar yayınladı. Ekran görüntüsünden görebileceğiniz gibi, pencere Mica temasını kullanıyor ve karanlık mod desteği sunulacak. Ayrıca en dikkat çekici değişiklik ise normalde yatay olarak sıralanan menü, yatay bir şekilde sol tarafa geçmiş görünüyor. Eğer pencere yeniden boyutlandırılırsa, bu metin etiketleri dikey bir düğme bölmesine dönüşüyor.

Donanım izleme ve kaynak kullanımına ilişkin tasarım aynı kalmış. Öte yandan simgelerde bazı değişiklikler göze çarpıyor ve genel bir görsel bütünlük sağlanmış. Ancak yeni tasarım devam eden bir çalışmanın parçası. Dolayısıyla yeni Görev Yöneticisi Insider’lara ve ardından tüm kullanıcılara sunulmadan önce daha fazla değişiklik yapılabilir.

Görev Yöneticisi, Windows 8 günlerinden bu yana değişim görmemişti. GPU kullanımını izleme yeteneği gibi bazı eklemeler yapıldı, ancak 2012’den bu yana ilk köklü değişikliğin yapıldığını söyleyebiliriz.