Anasayfa Haber RTX 3050, Madencilikte Düşük Performans Gösterdi

RTX 3050, Madencilikte Düşük Performans Gösterdi

NVIDIA RTX 3060 Founders Edition

NVIDIA GeForce RTX 3050 yakında satışa çıkacak ve hemen öncesinde inceleme videoları yayınlanmaya başlayacak. Uygun bütçeli kartla ilgili en çok merak edilen şey perakende fiyatlar ve bulunabilirlik. Tahmin edebileceğiniz gibi bu konuda madenciliğin etkisi büyük.

VideoCardz, Çin’deki bazı kaynaklar sayesinde yaklaşmakta olan RTX 3050 grafik kartının Ethereum madenciliği performansını elde etti. Madencilik sırasında performans saniyeler içinde 12,5 MH/s’ye düştüğü için kartın Lite Hash Rate algoritmasıyla birlikte gönderildiği görülüyor. Ayrıca bu hash oranı için 3050’nin 73W güç tükettiği bildirildi.

Bu rakamlar, farklı bir madencilik yazılımı kullanarak benzer sonuçlar yayınlayan Çinli bir YouTuber 潮玩客 tarafından da doğrulanmış gibi görünüyor. Sonuçlara göre kart 57W’da 13.66 MH/s sunuyor. Yani bahsi geçen testlerde muhtemelen bir optimizasyon (güç limiti/bellek hız aşırtması) yapılmış.

RTX 3050’nin sunduğu madencilik performansını ve 350 dolardan yüksek perakende satış fiyatlarını göz önüne alırsak, madencilik için pek mantıklı bir kart gibi görünmüyor. Bu arada eklemek gerekirse, kripto paraların değeri şu sıralar çakılmaya başladı ve madencilik getirisi de düşüş gösterdi.