Anasayfa Haber Chrome ‘Resim İçinde Resim’ Modu Büyük Bir Güncelleme Alıyor

Chrome ‘Resim İçinde Resim’ Modu Büyük Bir Güncelleme Alıyor

Google, Chrome’un resim içinde resim (picture-in-picture) modunda kullanıcıların video olmayan içeriği açmasına izin verecek büyük bir değişiklik yapmayı planlıyor. Bu özelliğin yeni sürümü, web’de gezinmeye devam ederken görüntüler gibi etkileşimli medya içeriklerini veya ses gibi belirli gömülü içerik türlerini destekleyebilir.

Bildiğiniz gibi Google Chrome’un mevcut resim içinde resim özelliği yalnızca videoları oynatabiliyor. Ancak yaklaşan bir güncellemede, etkileşimli HTML içeriğini bu pencere içinde oynatmak mümkün olacak ve bu da kullanıcılar için çoklu görevleri kolaylaştıracak.

Proje şu anda PIP 2.0 olarak adlandırılıyor ve PiP penceresinde etkileşimli HTML içeriğinin etkinleştirilmesini hedefliyor. Etkileşimli içerik öznel bir terim, bu nedenle arama motoru devinin resim içinde resim modu için neler yapmayı planladığını tam olarak bilmiyoruz. Ancak ses, gömülü içerikler, iframe, img ve daha fazla içerik için destek bekleyebiliriz.

Bu geliştirmeye ek olarak, Google ayrıca Windows’ta Chrome için ek tasarım geliştirmeleri üzerinde çalışıyor ve daha önce bazı detaylar paylaşmıştık.