Anasayfa Haber Ekran Kartı Fiyatları Düşüşe Geçiyor

Ekran Kartı Fiyatları Düşüşe Geçiyor

Ekran kartı pazarının üzerindeki kara bulutlar yavaş yavaş dağılıyor mu? 3DCenter.org belirli aralıklarla Avrupa pazarını kapsayan araştırmalar yapıyor ve raporlarını yayınlamaya devam ediyor. Yeni sonuçlar olumlu yöndeyken NVIDIA Ampere ve AMD RDNA 2 ekran kartları yavaş yavaş ucuzluyor.

AMD Radeon RX 6000 ve GeForce RTX 30 fiyatları düşüş eğiliminde ve bu ayın ikinci gözleminde de sonuçlar benzer. Maalesef düşüşler beklediğiniz gibi sert değil. RTX 30 ailesi olması gerekenden %185 değil, %172 daha pahalı. AMD ekran kartlarındaki düşüş daha iyi görünüyor. Perakende satış fiyatları önerilen fiyata kıyasla %167 daha yüksek. Daha öncesinde ise RDNA 2 kartlar ortalama %178 daha yüksek fiyatla satılıyordu.

Bu fiyat değişiklikleri muhtemelen kripto para piyasasındaki çöküşten henüz etkilenmedi. Bitcoin ve Ethereum ile birlikte tüm kripto paraların değeri son haftalarda hızlı bir düşüş yaşadı. Öyle ki bu durumun GPU fiyatlarına yansıması biraz zaman alacak ve bir sonraki raporu görmek daha ilginç olacak. GPU’larda kripto madenciliği için en popüler madeni paralardan biri olan Ethereum, Ağustos ayından bu yana en düşük değerini gördü.

Bu pazar analizinin Alman ve Avusturyalı perakendecileri kapsadığını belirtmekte fayda var ve dünya çapındaki pazarları yansıtmayabilir. Ancak elbette genel trend hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor ve Avrupa’daki hareketler bizi de ilgilendiriyor.