Anasayfa Haber Omicron Tayvan’da Yayılıyor: TSMC ve UMC Önlemleri Artırdı

Omicron Tayvan’da Yayılıyor: TSMC ve UMC Önlemleri Artırdı

TSMC

Teknoloji ve donanım söz konusu olduğunda önemli ülkelerden biri olan Tayvan, geride kalan dönemde Covid-19 salgınıyla oldukça başarılı bir şekilde mücadele etmişti. Ancak Omicron varyantı virüsün önünü kesmek için alınan önlemleri atlamayı başarmış görünüyor.

Ülkede doğrulanmış vakaların miktarı halen nispeten düşük olsa da Taoyuan havaalanı yakınlarındaki bir serbest ticaret bölgesinde doğrulanmış 100’den fazla vaka var. Bu bağlamda serbest ticaret bölgesindeki birçok şirkette birçok vaka yaşanıyor. Personeller test edildi ve sonuçlar bekleniyor. TSMC, UMC ve diğer şirketler, önlem olarak üretim için kritik olmayan personel için evden çalışma kurallarını zaten uyguluyor.

TSMC, geçen hafta salgın önleme tedbirlerini başlatırken diğer şeylerin yanı sıra gereksiz yüz yüze toplantıları, uluslararası iş gezilerini ve sınırlı yerel iş gezilerini durdurdu. Yarı iletken devi ayrıca herhangi bir olası yayılmayı önlemeye yardımcı olmak için Tayvan’daki bazı servis otobüslerinin yanı sıra tesisler arasındaki hattı da durdurdu. Öte taraftan şirketin personel tesislerinin çoğunu kapattığı ve hatta Tayvan’daki birçok işçinin en önemli olaylarından biri olan Çin Yeni Yılı partisini iptal ettiği söyleniyor.

Tayvan’ın virüsle nasıl baş edeceğini zaman gösterecek. Nüfusun %73.2’si iki doz aşısını yaptırmış durumda, ancak hükümet üçüncü doz aşılar için halkı teşvik etmeye devam ediyor. Ne TSMC ne de UMC’nin Taoyuan’da herhangi bir çip platformu bulunmuyor lakin TSMC’nin Taoyuan’ın karşı ucunda önemli bir fabrikaya sahip olduğu belirtiliyor.

Bildiğiniz gibi TSMC dünyanın dört bir yanında kullanılan teknolojik cihazlar için çipler üretiyor ve çok önemli bir konuma sahip. Hatta mevcuttaki en önemli yarı iletken şirketi diyebiliriz. Bu nedenle salgının ülkede yayılması bir zincir olarak TSMC’yi, tedarikçileri, teknoloji şirketlerini, perakendecileri ve tüketicileri doğrudan etkileyebilir.