Anasayfa Haber SilverTerrier Siber Çetesi, Interpol Operasyonuyla Çökertildi

SilverTerrier Siber Çetesi, Interpol Operasyonuyla Çökertildi

interpol

Interpol geçtiğimiz günlerde Nijeryalı SilverTerrier siber çetesinden 11 internet dolandırıcısını yakaladığını duyurdu.

Şüphelilerin çalışma biçimleri genellikle özel şirketler ve devlet kuruluşlarına ait mail adreslerini bulup sahte ve aldatıcı kimlik avı kampanyaları göndermeye dayanıyordu. BEC (Bussiness E-Mail Compromise) adı verilen bu siber suç birçoğumuzun gelen kutusunun spam maillerle dolmasının ana nedeni.

11 Nijeryalı şüpheliye yönelik yapılan tutuklamalar Falcon II adı verilen Interpol operasyonu ile 13 Aralık ila 22 Aralık tarihleri arasında gerçekleşmişti. Suçluların yaklaşık 50 bin hedefe yönelik düzenlenen siber saldırılarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.  Yetkililerce yapılan açıklamaya göre operasyon sonrasında ele geçirilen bir dizüstü bilgisayarda 800.000 kadar potansiyel kurbana ait kimlik bilgileri de bulundu.

Suçlulardan bir diğerinin ise 16 şirketi ele geçirdiği ve konuşmaları izlediği, elde ettiği paraları SilverTerrier çetesine ait hesaplara aktardığı tespit edildi. İddiaya göre Gambiya, Gana ve Nijerya olmak üzere birçok Batı Afrika ülkesine yönelik düzenlenen BEC saldırılarının arkasında bu korsanlar vardı.

Interpol yakalananlara ait isimleri basınla paylaşmıyorken, soruşturmalar esnasında saldırganların kimliğinin tespit edilmesinde yardımcı oldukları için siber güvenlik firması Palo Alto Networks ve Group-IB’ye ayrıca teşekkürlerini sundu.