Anasayfa Haber Ekran Kartı Sevkiyatları 2022 Yazına Kadar Artacak

Ekran Kartı Sevkiyatları 2022 Yazına Kadar Artacak

GeForce RTX Ampere Kalite

GPU imalat endüstrisindeki çeşitli kaynaklar, özellikle ekran kartı pazarında kullanılan bileşenlerdeki kıtlığın 2022 ortalarında iyileşeceğini bildirdi. Yakın tarihli bir DigiTimes raporuna bakılırsa 2022 yazında önemli değişimler göreceğiz.

Üreticilerin istedikleri kadar GPU üretmemesinin ardında devam eden Ajinomoto Build-up Film (ABF) sıkıntıları olduğu söyleniyor. ABF substratının önemini özetlemek gerekirse, bu malzeme ilk olarak 1970’lerde keşfedildi. Intel, 1990’larda malzemenin üstün elektriksel yalıtım özelliklerini karşıladığından, en karmaşık devre tasarımlarını alttaki PCB’ye (alt tabaka) bağlamaya yardımcı olmak için kullanımına öncülük etti. ABF substratı o zamandan beri endüstrinin temel unsuru oldu ve CPU’lar, GPU’lar, yonga setleri, ağ IC’leri, otomotiv işlemcileri ve birçok ambalaj üretiminde kullanıldı.

Pandemi sırasında bilgi işlem cihazlarına yönelik artan talep nedeniyle hem ABF substratı hem de ambalaj üretim kapasitesi yetersiz kaldı. Tayvan’daki Unimicron ve NanYa, başlıca ABF alt tabaka tedarikçilerinden ikisi. Çok sayıda rapor ise bu şirketlerin ambalaj üretimini hızlandırdığını ve bulunabilirliği olabildiğince hızlı artırmak için ek fabrikalar inşa ettiğini gösteriyor.

DigiTimes raporuna bakılırsa 2022 yılının ortalarında doğru eksiklikler büyük ölçüde azalacak. Böylece bu yıl sevk edilen toplam ekran kartı sayısının artması bekleniyor. Görünüşe göre bilgiler, her ikisi de AMD’ye özel GPU ortakları olan ASRock ve TUL (PowerColor) bünyesindeki kişilerden alınmış gibi görünüyor. Uzun lafın kısası, 2022 yılının ikinci yarısında çeşitli bileşenlerle birlikte GPU sevkiyatları da yavaş yavaş artmaya başlayacak ve bu tüketiciler için iyi bir haber.