Anasayfa Haber Steam Anlık Kullanıcı Rekoru Kırıldı: 30 Milyon Çok Yakın

Steam Anlık Kullanıcı Rekoru Kırıldı: 30 Milyon Çok Yakın

Steam bildiğiniz gibi dünya çapında çok önemli bir kullanıcı kitlesine sahip ve bazen PC donanım trendlerinin önemli bir göstergesi olarak kullanılıyor. Bununla birlikte platform, 30 milyon eşzamanlı kullanıcı bariyerini kırmaya bir adım daha yaklaştı ve rekorunu tazeledi.

TheGamer, yeni bir blog yazısıyla Steam’in 2022’ye yaklaşık 28 milyon ile başladığını ve şimdi 29.2 milyon ile anlık eşzamanlı oyuncu rekorunu kırdığını belirtiyor. Bu veriler ise son dönemdeki hızlı bir yükselişe işaret ediyor.

Yeni Yıl başlangıcında 28.2 milyon kullanıcıyla eşzamanlı bir rekor açıklandı ve iki hafta sonra Valve, 30 milyon kilometre taşına ulaşmak için son rekorunu kırdı. Peki son zamanlardaki büyümenin faktörleri neler? İlk olarak CS:GO ve Dota 2 oyunları, son 24 saatte 900.000 ve 787.000’den fazla aktif oyuncuya ulaştı.

Öte yandan yakın zamanda PUBG: Battlegrounds’ın F2P modeline geçtiğini biliyoruz. Zaten popüler olan bu temel Battle Royale oyunu, ücretsiz olduktan sonra birçok yeni oyuncu kazandı ve 24 saat içinde 600.000’den fazla aktif oyuncuyu aştı.

Ayrıca Steam yeni oyunlar kazanmaya devam ederken aynı zamanda EA Play gibi abonelik hizmetleri sunmaya başladı. Görünen o ki yakında 30 milyon barajı da aşılacak.