Anasayfa Haber WhatsApp iOS Sürümü Odak Modu Desteği Aldı

WhatsApp iOS Sürümü Odak Modu Desteği Aldı

WhatsApp Odak Modu

WhatsApp iOS sürümü 22.2.75 sürümüne güncellenerek birkaç aydır test edilen özelliklere kavuştu. Buna göre iOS için WhatsApp kullanıcılarına artık Odak modu desteği ve yeni ses kaydı özelliği sunuyor.

Bu güncellemenin en önemli özelliklerinden biri sesli mesajları kaydederken duraklatma ve devam ettirme özelliği. Bu işlev Ekim ayından beri test ediliyordu ve artık WhatsApp tüm kullanıcılara sunulmuş durumda. Uygulamanın, masaüstü uygulamasında da sesli mesajları kaydederken duraklatma ve devam ettirme yeteneğini test etmeye başladığını belirtelim.

Güncellemede yer alan bir diğer özellik ise iOS 15 ile bağlantılı. Artık bildirimler, Odak modu için uygun bir destek sunuyor. Odak modu ayarlamış olsanız bile seçili kullanıcıların size mesaj gönderebileceği anlamına geliyor.

Son olarak, WhatsApp geçtiğimiz haftalarda size bir bildirim gönderdiğinde bir kullanıcının profil fotoğrafını görüntüleme özelliğini hazırlıyordu. Aynı Twitter’da olduğu gibi, iOS 15 ile ilgili bir diğer özellik de artık size mesaj gönderen kişinin profil resmini görebilmeniz.

Gelecekte WhatsApp, iMessage benzeri tepkiler gibi piyasaya sürülecek daha fazla özelliği sunacak. Uygulama, iOS için WhatsApp’ın 22.2.72 beta sürümüyle tepkileri yönetmek için yeni bir ayara sahip olsa da herkese açık beta test kullanıcılarının mesajlara tepki vermesi hala mümkün değil.

WhatsApp 22.2.75 güncellemesini App Store üzerinden hemen gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer taraftan Android ve iOS cihazlar arasında WhatsApp sohbet geçmişi taşınabileceğini hatırlatalım.