Anasayfa Haber Call of Duty Serisi, 2024’ten İtibaren PlayStation’da Olmayabilir

Call of Duty Serisi, 2024’ten İtibaren PlayStation’da Olmayabilir

Call of Duty

Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından satın alınmasının ardından, oyun şirketinin Call of Duty serisinin sonraki üç oyununu PlayStation’da yayımlamayı taahhüt ettiği bildiriliyor. Bloomberg’in belirttiğine göre, Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Modern Warfare serisine yeni bir giriş olduğu söylenen bu yılki Call of Duty oyunu, PlayStation konsollarında satışa sunulacak.

GameSpot’un paylaştığı habere göre, şu anda geliştirilmekte olan diğer iki Call of Duty oyunundan birinin üzerinde şu anda Treyarch çalışıyor. Diğer oyun ise 2020 yılında çıkarılan ücretsiz battle royale oyunu Call of Duty: Warzone’un yeni bir yinelemesi. Bu oyun projelerin her ikisinin de 2023 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Xbox markasının başındaki isim olan Phil Spencer, geçen hafta Sony ile serinin geleceği hakkında konuşmuş ve mevcut sözleşmelerin yerine getirileceğini ve Call of Duty’nin PlayStation’da kalacağını doğrulamıştı. Ancak bu yeni haber, sıradaki üç CoD oyununun da PlayStation için piyasa sürülmesinden sonra (yani 2024 yılından itibaren), Microsoft’un franchise’ı Xbox ve PC ekosistemi için özel hale getirebileceğine işaret ediyor.

Tüm bunların yanı sıra Bloomberg muhabiri Jason Schreier, Activision’ın Sony ile olan sözleşmesinin, satın alma işleminin ne zaman sona ereceği ile ilgili olmadığını ve söz konusu sözleşmenin Microsoft’un duyurusundan önce imzalandığını da açıkladı.