Anasayfa Haber Discord Çöktü, Sunuculara Erişilemiyor

Discord Çöktü, Sunuculara Erişilemiyor

Neredeyse tüm oyuncuların sesli ve görüntülü iletişim için kullandığı Discord çöktü.

İlk olarak mesaj gitmeme sorunu ile başlayan problem, daha sonra kanallara ve sunuculara erişememeyle devam etti. Platform şimdi de doğrudan erişilemeyerek API hatası veriyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Discord yetkilileri, problemden haberdar olduklarını ve üzerinde çalıştıklarına dair şu mesajı paylaştı: “Şu anda yaygın bir API kesintisini araştırıyoruz.”

discord çöktü

Konu ile ilgili daha fazla detay vermeyen şirketin, sorunun ne zaman çözüleceğiyle ilgili herhangi bir yorum yapmadığını da belirtelim.

Discord’dan yeni açıklama: “Sorunu tespit ettik”

“API kesintisiyle ilgili temel sorunu belirledik ancak veritabanıyla ilgili ikincil bir sorunla ilgileniyoruz. Çağrı üzerine yanıt ekibimizin tamamı işinin başında ve sorunla ilgileniyor.”

“Sorun kısmen çözüldü”

“Trafik yükünü yönetmek için oturum açma işlemlerine bir hız sınırı koyduk. Giriş yapan kullanıcılar bu noktada başarılı bir şekilde Discord’u kullanıyorlar ve elimizden geldiğince daha fazla kullanıcının girmesine izin vermek için buradaki sınırları yavaş yavaş artıracağız. Bunun önümüzdeki 15 dakika içinde çözülmesini bekliyoruz.”