Anasayfa Haber Apple, 2022’nin En Değerli Markası Oldu

Apple, 2022’nin En Değerli Markası Oldu

Apple

Apple, Brand Directory tarafından hazırlanan yeni bir araştırma raporunda, 2022 yılında dünyanın en değerli markası oldu.

Araştırma firması, markanın değerini ise 355,1 milyar dolar olarak hesapladı. Bu değerlemenin, Brand Directory tarafından yapıldığını ve teknoloji devinin piyasa değerini yansıtmadığını belirtelim.

iphone 13 pro max

GSM Arena’nın paylaştığı habere göre, Brand Directory’nin paylaşmış olduğu araştırma raporunda, dünyanın en değerli ilk on markası ise şu şekildeydi:

  1. Apple
  2. Amazon
  3. Google
  4. Microsoft
  5. Walmart
  6. Samsung Group
  7. Facebook
  8. ICBC (Industrial and Commercial Bank of China)
  9. Huawei
  10. Verizon

2022 yılı için dünyanın en değerli markaları listesini teknoloji markaları açısından değerlendirmemiz gerekirse, ilk olarak Apple’ın marka değerlemesinin 2021 yılına kıyasla %35 oranında artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Teknoloji şirketinin 355,1 milyar dolarlık değerlemesinin, şimdiye kadar herhangi bir marka için kaydedilen en yüksek değer olduğu ifade ediliyor.

Dünyanın en değerli üçüncü markası olan Google’ın marka değeri, %38 artışla 263,4 milyar dolara yükseldi. Samsung, listenin altıncı sırasında yer aldı ve en değerli 25 marka arasında listelenen tek Güney Koreli marka oldu. Samsung Group’un marka değeri, bir önceki yıla göre %5 artışla 107,3 milyar dolara ulaştı.

2021 yılında dünyanın en değerli markaları listesinin 21. sırasında bulunan Çinli teknoloji şirketi Huawei ise 2022 yılında büyük bir sıçrama yaparak en değerli dokuzuncu marka oldu. Çinli şirket, şu anda kesinlikle ABD yasağının başlangıcında olduğundan çok daha iyi durumda.