Anasayfa Haber Crusader Kings III, PS5 ve Xbox Platformlarına Geliyor

Crusader Kings III, PS5 ve Xbox Platformlarına Geliyor

Crusader Kings III PS5 Xbox

Paradox Interactive, Crusader Kings III oyununun 29 Mart tarihinde PlayStation 5 (PS5) ve Xbox Series X|S platformlarına geleceğini duyurdu.

Crusader Kings 3, oyuncuların bir Orta Çağ krallığını kontrol ettiği büyük bir strateji oyunu. Oyun 2020 yılında PC için piyasaya sürüldü. Bu tür menü ağırlıklı bir oyunun PC’den nasıl aktarılacağı tabii ki merak konusu ancak Paradox ve Lab42’deki geliştirme ekibi, deneyimin oyun kumandası ile çalışmasını sağlamak için emek vermiş durumda.

Bu, oyuncuların tetik tuşları ile çoğuna erişebilmeleri için kullanıcı arayüzünü yeniden tasarlanması anlamına geliyor. Ayrıca savaşları otomatikleştirme seçeneği de mevcut. Bu nedenle savaşla ilgilenmeyen oyuncuların zorlu çatışmalara girmesine gerek kalmıyor.

PS5’te Crusader Kings III, DualSense oyun kumandasından yararlanacak. Örneğin, hükümdarınız ne kadar stres altındaysa, analog tetiklerde o kadar fazla direnç hissedeceksiniz. PS5’te değilseniz, haritadaki yanıp sönen kırmızı kenarlık sayesinde kralınızın stres düzeyinin iyi bir görsel göstergesini almaya devam edeceksiniz.

Crusader Kings III, PC’de 1 milyondan fazla satarak bir hit oldu. Oyunun konsollara gelmesi onu daha da büyük bir kitleye açacak.