Anasayfa Haber İlk Büyük Windows 11 Güncellemesi Şubat’ta Geliyor

İlk Büyük Windows 11 Güncellemesi Şubat’ta Geliyor

Windows 11

Microsoft, Haziran 2021’de Amazon ile yaptığı bir iş birliği aracılığıyla Android uygulamalarını Windows 11’e getirme planlarını duyurmuştu. Windows 11 işletim sisteminin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, Windows Insiders programı kapsamında bu özellik sınırlı bir kapasitede test edilmişti ve şimdi Microsoft cephesinden bu özellikle ilgili yeni bir açıklama geldi.

TechSpot’un haberine göre Microsoft Ürün Başkanı Panos Panay, resmi Windows blogunda kısa süre önce yayınlanan bir gönderide, Windows’a Microsoft Store ve Amazon ve Intel ile yapılan ortaklıklar aracılığıyla Windows 11’de Android uygulamalarının nasıl kullanılabileceğinin genel bir ön izlemesini içeren yeni deneyimler getireceklerini ifade etti.

Windows 11 Android Uygulama

Bununla birlikte Panay bu blog gönderisinde, çağrıyı sessize alma ve çağrının sesini açma, daha kolay pencere paylaşımı, hava durumu bilgilerini görev çubuğuna getirme gibi görev çubuğu iyileştirmeleri ve Notepad ve Media Player’ın yeniden tasarlanmış sürümleri de dahil olmak üzere Windows 11 işletim sistemine gelecek olan diğer yeni özelliklere de değinmeyi ihmal etmedi.

Windows 11, en azından Microsoft’a göre sağlam bir başlangıç yaptı. Panay, Windows’un artık aylık 1,4 milyardan fazla aktif cihazda yer aldığını ve Windows’ta geçirilen sürenin pandemi öncesi seviyelere göre %10 arttığını ifade etti. Ayrıca Windows kullanıcıları, Windows 11’e yükseltme teklifini, Windows 10’dakine kıyasla iki katı oranında kabul ettiler. Yeniden tasarlanmış olan Microsoft Store’a gelen trafik ise üç kat arttı.