Anasayfa Haber Samsung, 2021’de Gelir Rekoru Kırdı

Samsung, 2021’de Gelir Rekoru Kırdı

Samsung

Samsung Electronics, 2021’in dördüncü çeyreğinde elde ettiği gelirle hem çeyrek bazında hem de yıllık gelir rekorlarını kırdı. Şirket yılın son çeyreğinde, yaklaşık olarak 63,6 milyar dolar gelir ve 11,5 milyar dolar işletme kârı elde etti. Yıllık bazda ise yaklaşık olarak 232,4 milyar dolar gelir ve 42,9 milyar dolar işletme kârı sağladı.

Şirket, The Verge’ün aktardığı habere göre yıllık %24’lük gelir artışını üst seviye akıllı telefonlar, televizyonlar ve ev aletleri gibi tüketici ürünlerinin artan satışlarına bağlıyor. Şirketin belirttiğine göre, daha karlı yarı iletken işi ise RAM ve flash depolama üretimini sınırlayan tedarik zinciri sorunlarına rağmen yıllık %52’lik işletme kârı artışı sağladı.

2022’ye bakıldığında Samsung; yeni amiral gemisi telefonlar, tabletler ve giyilebilir cihazların yanı sıra, daha yaygın 5G cihazlarıyla mobil işinde daha fazla büyüme bekliyor. Kısmen daha fazla üreticiye katlanabilir ekran paneli satılmasıyla, ekran işinin de büyümesi bekleniyor. Ayrıca Samsung, kuantum noktalı OLED TV panellerine yaptığı son yatırımın, büyük panellerdeki son kayıplarını bir şekilde azaltacağını söylüyor.

Bunların yanı sıra, COVID pandemisinin ve küresel tedarik sıkıntısının 2022 yılı boyunca zorluklar yaratacağı, ancak önümüzdeki günlerde satışa çıkaracağı Galaxy S22 serisi ve yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy S21 FE gibi amiral gemisi akıllı telefonların satışları artırması bekleniyor.