Anasayfa Haber Windows 11 Android Uygulama Özelliği Kullanıma Açılıyor

Windows 11 Android Uygulama Özelliği Kullanıma Açılıyor

Windows 11 Android Uygulama

Microsoft, geçtiğimiz yıl herkesi heyecanlandıran bir Windows 11 özelliğiyle birlikte gündeme gelmişti. Redmond devi, Windows 11 kullanıcıların Amazon Appstore aracılığıyla Android uygulamalarına yerel olarak erişebileceklerini duyurdu. İşletim sistemi Ekim ayında çıkış yaptı, ancak uygulama desteği kullanıma sunulmadı ve bir süredir beta test kullanıcıları ile sınırlı.

Microsoft bugün özellik için bir “genel önizleme” yapısı duyurdu ve nihayet görünüşe göre bu durum Şubat ayında değişecek. Yani önümüzdeki ay Windows 11’e sahip herkesin PC tabanlı Amazon Appstore’a erişebileceğini belirtelim. Bu bağlamda bir Windows Insider veya başka bir beta test kullanıcısı olmanıza gerek kalmayacak.

Windows 11 için Android uygulama ve oyun desteği

Yazılım devinin bunu “genel önizleme” olarak tanımlaması, şüphesiz hala beta aşamasının sürdüğünü gösteriyor. Dolayısıyla bazı sınırlı özellikler, mağaza hataları ve uygulama eksiklikleri bekleyebiliriz.

Microsoft bu yılın ilerleyen saatlerinde önizleme aşamasını sonlandırabilir ve böylelikle nihai sürüm herkesin kullanımına açılabilir. Eğer halen Windows 10 kullanıyorsanız ve bu sizin için önemli bir özellikle Windows 11’e yavaş yavaş geçiş yapmayı düşünebilirsiniz.