Anasayfa Haber RX 6500 XT Stoklardaki Yerini Aldı

RX 6500 XT Stoklardaki Yerini Aldı

AMD’nin son bütçe dostu ekran kartı Radeon RX 6500 XT‘nin piyasaya çıkmasından bu yana yaklaşık bir hafta geçti. Kırmızı ekip, bu kart ile madencileri caydırmak ve maliyetler için bazı önemli teknik özelliklerden kısmak zorunda kaldı. Bildiğiniz gibi genel yorumlar ise olumsuz.

Lansman sırasında kartı her zamanki gibi perakende sitelerinde bulmak zordu ve fiyatlar 199 dolarlık liste fiyatına kıyasla çok daha pahalıydı. Şimdi ise bu durum değişirken bulunabilrilik artıyor ve fiyatlandırma iyileşti. Microcenter‘ın fiziksel mağazalarında Gigabyte, PowerColor, Sapphire ve ASRock gibi üreticilerin RX 6500 XT karlarının stokta olduğu belirtiliyor. Hatta 239.99 dolar ve 259.99 dolar gibi fiyatlarla satışa sunulan özel soğutmalı modeller var.

Öte taraftan Newegg‘de 10 ayrı modelin listelendiği görülüyor ve stoklar web üzerinde daha hızlı tükeniyor. 199.99 dolarlık liste fiyatıyla satılan üç modelin ise tükendiği görülüyor. Örneğin Gigabyte Eagle Radeon RX 6500 XT 259.99 dolar ve Gigabyte Gaming OC 299.99 dolarlık bir etiket taşıyor. Bununla birlikte Gigabyte ve PowerColor markalı kartlarda bol miktarda stok olduğu söyleniyor.

RX 6500 XT kartlarının perakendecilerden temin edilebiliyor olması iyiye işaret. Navi 24 GPU’lu bu kartlar her ne kadar olumsuz yorumlar alsa da düşük bütçeli bir ürün almak isteyenler için stoklarda bulunabiliyor.