Anasayfa Haber Apple Watch, Düşen Kişinin Hayatını Kurtardı

Apple Watch, Düşen Kişinin Hayatını Kurtardı

Apple Watch düşen adamı kurtardı
Apple Watch düşen adamı kurtardı

Apple Watch can kurtarma haberleri gelmeye devam ediyor. ABD’nin Atlanta bölgesinde meydana gelen bir olay haberlere yansıdı.

Olay sırasında kişinin yere sert bir şekilde düştüğü bildirildi. Apple Watch, ufak bir bildirimle saatin sahibine sert şekilde düştüğünü ve iyi olup olmadığını sordu. Kişi ise saatte yer alan iyiyim seçeneğine basmadığı için saat hemen bölgenin sağlık birimine bildirim gönderdi.

Morrow Şehri İtfaiyesi Başkan Yardımcısı Jeff Moss‘a göre, ilk müdahale ekipleri Moro polisiyle olay yerine geldi. Ancak olay yerine gelen ekipler kişinin gerçek konumundan biraz farklı bir yere ulaştı. Kişinin bilincinin tam açık olmadığı söylendi. Apple Watch’un yardım istediği andan itibaren bulunması ise sadece 12 dakika sürdü.

Hastaneye kaldırılan şahıs tedavi altına alındı. Apple Watch’ı olmasaydı durumunun daha kötü olabileceğine inanılıyor. Olay sonrası kişinin adı ve gerçek yaşı belirtilmedi. Apple, Apple Watch’taki Düşme Tespiti özelliğiyle ilgili birçok hayat kurtaran hikaye ile karşımıza çıktı. Apple Watch, sağlık ve zindelik fonksiyonlarına da sahip.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?