Anasayfa Haber Gmail Kullanıcı Arayüzü Değişiyor

Gmail Kullanıcı Arayüzü Değişiyor

Google kullanıcı arayüzü

Gmail kullanıcı arayüzü geçtiğimiz birkaç yıl boyunca sadece ufak değişiklikler geçirdi. Öte yandan şimdi şirket, uygulamalar arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran yeni bir birleşik kullanıcı arayüzü duyurdu.

İlk bakışta tabii ki bazı farklılıklar olsa da yeni arayüz Microsoft Outlook’u biraz andırıyor. Uygulamalar, sol bölmede düzgün bir şekilde gizlenirken, etiketler ve e-postalar için seçenekler de artık yanlarında tam olarak gösteriliyor. Uygulamalar yeni konumunda olduğundan Sohbet veya Meets’i kullanmak için sekmeler veya pencereler arasında geçiş yapmanıza gerek kalmıyor. Bunu doğrudan aynı tarayıcı penceresinde yapmanız mümkün hale geliyor. Ayrıca, her uygulama için bildirim baloncukları gösteriliyor. İleriye dönük olarak Google, Sohbet gibi entegre uygulamalardan gelen sonuçları da göstermesi için birleşik bir arama deneyimi de sunacak.

Yeni arayüz, Workspace Essentials müşterileri dışında herkese sunulacak ve yöneticiler bunu devre dışı bırakamayacak. 8 Şubat itibarıyla kullanıcılar katılım üst bandını görmeye başlayacak. Nisan’dan itibaren ise kaydolmamış olanlar bile klasik arayüze geri dönme özelliğine sahip yeni kullanıcı arayüzüne sahip olacak.

2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda bu yeni kullanıcı arayüzü herkes için standart kullanıcı arayüzü olacak ve geri dönüşler mümkün olmayacak. Web’deki özel Sohbet’te de akıcı bir gezinme deneyimi sunulacak ve kullanıcılar Sohbet pencerelerini Gmail’in sağ tarafına taşıyamayacak.