Anasayfa Haber Google Arama, Yakında Lens Entegrasyonu Alabilir

Google Arama, Yakında Lens Entegrasyonu Alabilir

Google Lens

Google Lens, kullanıcıların çevrelerindeki dünyayı görsel olarak aramalarına olanak tanıyan son derece güçlü bir görüntü tanıma aracı olarak nitelendirilebilir. Uygulama, görüntüleri tersine çevirebiliyor, bitkileri ve hayvanları tanımlayabiliyor, kodları tarayabiliyor, metni çıkarabiliyor ve çevirebiliyor.

Başlangıçta akıllı telefonlarla sınırlı olan Lens, geçen yıl Chrome tarayıcı entegrasyonu aracılığıyla masaüstü için de mevcut olmuştu. Şimdi ise uygulamanın, masaüstündeki Google Arama çubuğuna entegre edileceği ortaya çıktı.

Şu anda masaüstündeki Google Lens’e Chrome’un bağlam menüsünden erişilebiliyor. Ancak Google, 9to5Google tarafından tespit edilen bilgilerde masaüstündeki Google Arama çubuğuna Google Lens kısayolunu ekliyor. Özelliği A/B testinin bir parçası olarak alan kullanıcılar, mikrofon düğmesinin hemen yanındaki arama kutusunda görünen renkli bir Google Lens simgesi ile karşılaşıyor.

Lens simgesine dokunulduğunda, bir görüntü seçici penceresi açılıyor. Buradan, Lens ile aramak üzere bir görsel sürüklenip bırakılabiliyor veya manuel olarak yüklenebiliyor. Yüklenen görseller sol tarafta, alakalı arama sonuçları ise sağ tarafta gösteriliyor. Araç ayrıca, mobil sürümde de olduğu gibi görüntünün belirli bir bölümünü kırpmaya veya odaklamaya da olanak tanıyor.

Google ayrıca, kullanıcıların arama sonuçlarını aynı sekmede görmelerini sağlayacak, masaüstü için iyileştirilmiş bir Google Lens deneyimini getirmeyi de planlıyor. Halihazırda Google Lens ile bir görsel arandığında, sonuçlar yeni bir tarayıcı sekmesinde açılıyor. Ancak yakın zamanda bu durum değişebilir. Bununla birlikte, Google Lens’in web’deki Google Fotoğraflar’da da mevcut olduğunu belirtelim. Ancak bu, yalnızca bir görüntüden metin kopyalamaya izin verdiği için işlevsellik açısından sınırlı.