Anasayfa Haber Google, Sınırsız WhatsApp Yedekleme Planını Durduruyor

Google, Sınırsız WhatsApp Yedekleme Planını Durduruyor

WhatsApp çizim araçları

Geçtiğimiz yıl yayınlanan bir rapor, WhatsApp’ın yakında sınırsız Google Drive yedekleme desteğini sonlandırabileceğini ve bunun yerine Android kullanıcıları için sınırlı bir plan sunabileceğini öne sürüyordu. Şimdi de bu hafta başlarında ortaya çıkan yeni bilgilere göre WhatsApp, bu değişikliği uygulamaya yaklaşıyor gibi görünüyor.

Mesajlaşma ihtiyaçları için WhatsApp’a güvenen bir Android kullanıcısı, Google Drive’ın halihazırda WhatsApp yedeklemeleri için sınırsız depolama alanı sunduğunu biliyor. Bu sınırsız depolama alanı desteği, Meta’nın sahip olduğu mesajlaşma devi ile Google arasında 2018 yılında imzalanan stratejik bir anlaşmaya dayanıyor. Ancak, saygın WhatsApp özellik izleyicisi WABetaInfo tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre, Google Android telefonlarda WhatsApp yedeklemeleri için sınırsız depolama sunmayı bırakacak. Tipster, kısa süre öcne WhatsApp’ta aynı şeyi gösteren birkaç kod dizisi keşfetmiş.

WhatsApp Sınırsız Yedekleme

Yukarıda yer alan görselde de görülebileceği üzere WhatsApp, kısa süre önce “Google Drive sınırı yürürlükte”, “Google Drive sınırına ulaşıldı” ve diğerleri gibi birkaç kod dizisini entegre ederek, Android kullanıcılarının yakında Google’da WhatsApp sınırsız yedekleme özelliğinin avantajını kaybedeceğini düşündürüyor. Google, geçtiğimiz yıl Google Fotoğraflar için de ücretsiz sınırsız depolama sunmayı bırakmıştı.

Bununla birlikte, Google’ın yine de WhatsApp yedeklemeleri için belirli bir depolama kotası sunacağı da önerilmekte. Ancak artık bu, sınırlı bir planın parçası olacak. Bu nedenle, kullanıcılar sınırı aşmamak için gelecekte yedeklenecek önemli WhatsApp verileri arasında seçim yapmak zorunda kalabilecek.

Google Drive’da WhatsApp sınırsız yedekleme özelliğine yönelik yeni sınırlı plan hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte, bir kullanıcının Google One planına sahip olması durumunda sınırın artma olasılığı da bulunuyor. Ancak bunların şu anda yalnızca spekülasyondan ibaret olduğunu ve önümüzdeki haftalarda bu konuda daha fazla bilgi sahibi olacağımızı belirtelim.