Anasayfa Haber Instagram Artık Meta 3D Avatar Özelliğini Destekliyor

Instagram Artık Meta 3D Avatar Özelliğini Destekliyor

Meta 3D Avatar

Meta, Snap’in Bitmoji özelliği ile rekabet edebilmek için 2019 yılında 3D Avatar özelliğini piyasaya sürmüştü. İlk etapta özellik, yalnızca Avustralya’da mevcuttu. Ancak Facebook, özelliğin piyasaya sürülmesinin ardından bir yıl boyunca diğer pazarlarda da kullanıma açılmasını sağladı. Adından da anlaşılacağı üzere özellik, Messenger veya Facebook akışında kullanılabilecek sanal bir avatar oluşturmaya olanak tanıyor. Meta, bahsi geçen özelliği şimdi Instagram Hikaye ve DM uygulamalarına da getiriyor.

Şirket, yakın tarihli bir blog gönderisinde ABD, Kanada ve Meksika’daki Instagram kullanıcılarının artık 3D Avatarlarını, Hikayeler veya DM’ler aracılığıyla başkalarıyla paylaşabileceklerini belirtiyor. Ayrıca Meta, en son güncellemede yer alan 3D Avatarlar için tüm yeni değişiklikleri de blog gönderisi ile vurgulamış.

Meta 3D Avatar

Meta’nın güncellenmiş 3D Avatar özelliği, koklear implantlar, çeşitli renklerde kulak üstü işitme cihazları ve tekerlekli sandalyeler dahil olmak üzere çeşitli yeni özelleştirme seçenekleri ile birlikte geliyor. Bu seçenekler, VR dahil tüm platformlarda mevcut olacak. Ayrıca yenilik, Facebook, Messenger ve Instagram DM’lerinde çıkartmalarda görüntülenebilecek. Meta ayrıca, Avatarların görünümünü iyileştiren en son güncelleme ile belirli yüz şekillerini de ayarlamış. Yeni güncelleme ile birlikte cilt gölgelendiricileri de değiştirilmiş.

Bunun yanı sıra Meta, artık farklı platformlar için farklı Avatarlar oluşturmaya da izin veriyor. Biri Facebook ve Messenger için, biri Instagram için ve biri VR için olmak üzere üç farklı Avatar oluşturma seçeneği kullanıcılar için mevcut olacak. Tek bir Avatar oluşturulduğunda, bu Avatar’ı platformlar arasında senkronize etme seçeneği de bulunuyor. Bu seçenek tercih edildiğinde, yapılan tüm değişiklikler de otomatik olarak tüm platformlara yansıtılıyor.