Anasayfa Haber Twitch, Yayıncılara Düzenli Gelir Sağlamaları İçin Yeni Bir Yol Sunabilir

Twitch, Yayıncılara Düzenli Gelir Sağlamaları İçin Yeni Bir Yol Sunabilir

Twitch

Twitch, sonradan kaldırdığı bir blog gönderisinde, platformunda yayıncılar için yeni bir program başlatmayı planladığını duyurdu. Bu duyuruya göre platform, yayıncılara belirli bir saat boyunca yayın yaparak güvenilir bir gelir kaynağı elde etme imkanı sunabilir. Ancak bu gönderi kaldırıldığı için bu programın gerçekten başlatılıp başlatılmayacağı veya yeniden ortaya çıkmadan önce üzerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı şimdilik belirsiz.

Twitch, orijinal duyurusunda Reklam Teşvik Programı’nın başlangıcında seçili yayıncılara kişiselleştirilmiş teklifler sunacağını açıkladı. Sabit bir ödeme karşılığında, yayıncıların reklam yayınlarken belirli bir süre boyunca yayın yapmaları gerekecek. Twitch bu program ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Güvenilir aylık gelirin içerik oluşturucular için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bugün bunu nadiren sağlayan bir gelir kaynağına öngörülebilirliği getiriyoruz: reklamlar… Hedef basit: kazanç potansiyeli sınırı olmadan daha öngörülebilir bir aylık gelir elde etmenize yardımcı olmak.”

Twitch’in belirttiğine göre, Reklam Teşvik Programı iki nedenden dolayı oluşturuldu:

  • Yayıncılar için güvenilir ve öngörülebilir gelir
  • Reklamları yönetmek

Twitch paylaştığı blog gönderisinde, “Aylık reklam ödemeleriniz söz konusu olduğunda artık tahmin yürütmenize gerek yok. Reklam zamanlaması ile uğraşmak yok. Sevdiğiniz toplulukla sevdiğiniz şeyi yapmaya odaklanabilmeniz için içerik oluşturucuları ek yönetim sorumluluklarından kurtarmak istiyoruz.” dedi.