Anasayfa Haber Ultra Geniş Bant Teknolojisi Mac’lere Gelebilir

Ultra Geniş Bant Teknolojisi Mac’lere Gelebilir

Ultra Geniş Bant Mac

Apple tarafından geçtiğimiz hafta macOS Monterey 12.3 işletim sisteminin ilk beta sürümü yayınladı. Güncellemedeki dahili sistem dosyalarına göre, Mac bilgisayarlara ultra geniş bant (UWB) teknolojisi gelecek gibi gözüküyor. Ultra geniş bant teknolojisi, alan farkındalığı için kullanılan kısa menzilli bir kablosuz iletişim protokolü. Bu şekilde aynı odadaki iki veya daha fazla UWB cihazı birbirini tam olarak bulabiliyor.

macOS 12’nin en son beta sürümü, ultra geniş bant teknolojisini desteklemek için gereken yapıları ve arka planda çalışan arka plan programlarını içermekte. Bunlar, U1 çipli iOS cihazlarda UWB desteği sağlamak için halihazırda kullanılan araçların aynısı.

Apple, UWB teknolojisini ilk olarak 2019 yılında iPhone 11 ile cihazlarına tanıttı ve ardından Apple Watch, HomePod mini ve AirTag‘e genişletti. Apple’ın ekosisteminde teknoloji daha hızlı AirDrop, iPhone’u cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan CarKey kimlik doğrulaması, hızlı AirPlay aktarımı ve Find My ağı tarafından kullanılan kesin konumu sağlıyor.

Apple, U1 yongasını bilgisayarlarına getirmeye karar verirse, bu avantajlar Mac’e genişletilebilir. Bununla birlikte, en yeni iPad modellerinin bile ultra geniş bant teknolojisine sahip olmadığını belirtelim. U1 çipli Mac’leri ve iPad’leri tam olarak ne zaman göreceğimiz ise henüz belli değil.