Anasayfa Haber Windows 11 İçin Yeni E-Posta Uygulaması Yolda

Windows 11 İçin Yeni E-Posta Uygulaması Yolda

Microsoft, mevcut Windows uygulamalarını Windows 11 işletim sistemi için yavaş yavaş yenilemeye devam ediyor. Paint, Not Defteri, Saat, Telefonunuz ve diğer uygulamalara ek olarak Microsoft, Outlook adı altında yeni bir e-posta uygulaması üzerinde çalışıyor.

Proje “Project Monarch” olarak kodlandı ve herkes için platformlar arası bir e-posta deneyimi sunmayı amaçlıyor. Yeni Outlook yazılımını Posta ve Takvim uygulamasının yeni bir sürümü olarak tanımlayabiliriz.

Microsoft, Outlook uygulamalarını desteklenen tüm masaüstü platformlarında kullanılabilen tek bir uygulamada birleştirmek istiyor. Yeni One Outlook uygulamasını ilk olarak Nisan ayında ve Insider programında görebiliriz. Uygulamanın 2022 sonbaharında genel kullanıma sunulması bekleniyor ve Windows 11 22H2 güncellemesi ile yüklenmiş olarak gelmesi muhtemel görünüyor.

Microsoft’un web sitesinde yer alan referanslara göre One Outlook, Windows, macOS ve web üzerinde kullanıma sunulacak. Başlangıçta yalnızca Windows 11 veya Windows 10’da yer alacak, ancak yakın zamanda Posta ve Takvim uygulamasının yerini almayacak. Kullanıcıları yeni Outlook’a geçmeye zorlamak yerine, her iki uygulama da Windows 11’de yan yana kullanılabilir durumda kalacak.

Diğer web uygulamaları gibi, One Outlook da Windows 11’in Başlat Menüsü, Görev Çubuğu, bildirim ve diğer özelliklerini destekleyecek. Yukarıdaki ekran görüntüsü ise yuvarlatılmış köşelerle birlikte yeni uygulamaya ait.