Anasayfa Haber Yeni AMD Athlon İşlemciler Yakın: Pro 4150GE

Yeni AMD Athlon İşlemciler Yakın: Pro 4150GE

AMD, bütçe odaklı işlemci sınıfını bir süre unuttu ancak kısa süre önce bazı Athlon çiplerin sinyallerini vermiştik. Şimdi Athlon Gold Pro 4150GE ‘Renoir’ APU’nun ortaya çıkmasıyla bu durum kesin olarak değişecek gibi görünüyor.

Test sonuçları ortaya çıkan CPU, kırmızı ekibin yakında bir Athlon duyurusuna hazırlandığının bir göstergesi. AMD’nin Pro çeşitleri gelenel olarak giriş seviyesi iş ve kurumsal PC’leri hedefliyor, ancak AMD ayrıca perakende pazarı için Pro olmayan modelleri de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Giriş seviye Athlon Gold Pro 4150GE CPU-Z testlerinde kendini gösterdi. Bu işlemci Renoir tasarımına dayanmakta ve 3800 MHz’e kadar çalışan dört çekirdeğe, 4 MB L3 önbelleğe ve 320 akış işlemcili yerleşik bir Radeon Vega GPU’ya sahip.

Elimizde doğal olarak CPU-Z kıyaslama sonuçları mevcut. Yaklaşan yonga tek iş parçacıklı testte 460 ve çok iş parçacıklı testte 1785 puan elde etmiş. Bu da Intel’in Core i3-10100F ve i3-9100F gibi işlemcileriyle rekabet edeceği anlamına geliyor.

Athlon CPU AM4 anakartlarla uyumlu olacak ve tüm Pro modelleri gibi AMD’nin kurumsal düzeydeki tüm güvenlik ve yönetilebilirlik özelliklerini destekleyecek. Bu nedenle Pro olmayan modellere kıyasla daha yüksek bir fiyata satılacak.