Anasayfa Haber 300 Serisi Anakartlarda Ryzen 5000 Desteği Genişleyebilir

300 Serisi Anakartlarda Ryzen 5000 Desteği Genişleyebilir

Kısa zaman önce MSI ve ASRock gibi markalar bazı 300 serisi anakartlarına Ryzen 5000 işlemci desteği sunmaya başlamıştı. Reddit’te ortaya çıkan bir tartışma ise ASUS ve Gigabyte’ın X370 serisi anakartlarında resmi Zen 3 desteği sunabileceğinin sinyallerini veriyor.

Reddit kullanıcısı Sovyet Macguyver, bir ASUS temsilcisiyle AMD Zen 3 işlemci desteği hakkında yaptığı konuşmayı yayınladı.

ASUS’un ilk yanıtı:

Ne yazık ki, X370 yonga setinin yaşı ve tasarımı nedeniyle, ASUS X370 anakartlarda AMD Ryzen 5000 serisi CPU için yeni bir BIOS desteği gelecekte görünmüyor.

Yeni yanıt:

Kullanıcı ASUS ile yeniden iletişime geçti ve kayıt anakart ekibine iletildi.

AMD, ürün yazılımına eklenecek mikro kod sürümleriyle yonga setini resmi olarak destekleyene kadar, söz konusu yonga seti için ürün yazılımı güncellemeleri sağlayamayız.

Bazı özellikler diğer kontrolcüler için mikro koda bağlı değildir, bu nedenle AMD desteği olmadan etkinleştirme yapmak mümkün.

Yapılan bu konuşma X370 anakartlar için Ryzen 5000 desteği için kesin bir sonuç ortaya koymuyor. Ancak görünüşe göre şirket AMD’ye bağlı kalmadan destek sunabiliyor ve bu ilerleyen tarihlerde gerçekleşebilir. ASUS, X370’te Zen 3’ü destekleme fikrine açık ama bunu yapmadan önce sadece doğru koşulların karşılanmasını bekliyor olabilir.

Ayrıca başka bir kullanıcı Gigabyte destek ekibiyle yaptığı başka bir konuşmayı yayınladı.

AMD, resmi destek olarak A320/B350/X370 için Renoir (Ryzen 4000 G serisi) için yeni AGESA Combo V2 1205’i piyasaya sürdü. Ancak Vermeer (Ryzen 5000 serisi) dahil değil. Sorunu inceliyoruz ve net bir şekilde çözdükten sonra en kısa sürede size geri döneceğiz. Sabrınız için teşekkürler.

Görünüşe bakılırsa Gigabyte da Ryzen 5000 serisine destek sunmak için çalışıyor. Ancak yine de bu desteğin kesin olarak geleceğini söylemek mümkün değil.