Anasayfa Haber Apple, Otomobil İçin Sunroof Patenti Aldı

Apple, Otomobil İçin Sunroof Patenti Aldı

Apple sunroof patenti aldı
Apple sunroof patenti aldı

Apple otomobillerle ilgili çalışmalara devam ediyor. Şirket geçtiğimiz hafta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden açılır tavan (sunroof) kullanımı için patent aldı. Söz konusu patentin iPhone veya iPad gibi ürünler için alınmadığını söyleyebiliriz.

Apple’ın patenti açılır tavan ve değişken opaklığa sahip camı kapsıyor. Böylece sürücünün açılır tavanın şeffaflığını ayarlama seçeneğine sahip olması söz konusudur. MotorTrend tarafından paylaşılanlara göre, patent sunroof’un yan camlarla sırayla açıldığını gösteriyor. Benzer teknolojilerle sahip mevcuttaki otomobillerin ise sabit bir sunroof’u var.

Apple otomobil patentinden bir kısım

Açıklanan düzenlemelerin bir başka yönü, bir pencere ve pencere üzerinde tanımlanan değişken bir yarı saydamlık alanı içeren bir araçtır. Değişken yarı saydamlık alanı, pencereden istenen derecede ışık girişine izin vermek için kontrol edilebilir. Hareketli bir panel düzeneği, kapalı bir konum ile bir açık konum arasında hareket edebilir.

Başka bir deyişle, söylentilere göre “Apple Car”ın sürücüleri, güneş ışığını araca sunroof açmak zorunda kalmadan mı yoksa biraz temiz hava almak için tamamen açmak mı isteyip istemediklerini seçebilecekler. Ayrıca Apple Car açılır tavan ayarlarının CarPlay ve Siri’de mevcut olacağını hayal etmek güç değil.

Ama elbette bu patentle ilgili en önemli kısım, Apple’ın kendi arabası üzerinde çalıştığına dair tüm söylentileri doğruluyor olması.

Apple otomobil panteti
Apple otomobil panteti

Son raporlar, Apple’ın yeni bir sürücüsüz araç sistemi geliştirmeye ve test etmeye devam ettiğini açıklıyor. Aynı zamanda diğer şirketlerle üretim planlarını tartıştığını da gösteriyor. Bununla birlikte, tüm söylentiler doğru olsa bile, Apple Car’ın piyasaya sürülmesine hâlâ 3-4 kadar bir zaman var. Şirketin otomobil proje ekibinden çok sayıda mühendis kaybetmesi buna en büyük etken olarak gösterilebilir.