Anasayfa Haber Dying Light 2’nin PS5’teki Dosya Boyutu, PS4’tekinden Daha Düşük

Dying Light 2’nin PS5’teki Dosya Boyutu, PS4’tekinden Daha Düşük

Dying Light 2

Yıllar geçtikçe oyunlarının grafik kalitelerinin ve sundukları içeriklerin artmasıyla birlikte, genel olarak oyunların dosya boyutlarının da artmaya devam ettiğini görmeyi bekliyorduk. Ki son yıllara kadar da bu teori doğruluğunu koruyordu. Ancak dosya sıkıştırma teknolojisinin gelişmesiyle birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor ve Dying Light 2 oyununun PlayStation 5 dosya boyutu da bunun bir kanıtı.

Twitter’da paylaşılan bir görüntü, Dying Light 2: Stay Human’ın PlayStation 5 sürümünün yaklaşık 25 GB, PlayStation 4 sürümünün ise yaklaşık 51 GB boyutunda olacağını ortaya çıkardı. Bunun üzerine GameSpot, bu bilgiyi doğrulamak için bir halkla ilişkiler temsilcisine ulaştı ve ilk gün yaması haricinde, bu sayıların kabaca doğru olduğu belirtildi.

Bu arada GameSpot’un aktardığı habere göre, Dying Light 2: Stay Human’ın Steam versiyonu yaklaşık olarak 43 GB, Xbox Series X|S versiyonu ise yaklaşık 35 GB dosya boyutuna sahip. Buna karşılık oyunun Xbox One sürümü için ise bir dosya boyutu bilgisi paylaşılmadı.

İlk bakışta bir oyunun daha gelişmiş bir sürümünün daha küçük bir dosya boyutuna sahip olması garip görünüyor, ancak yeni konsolların avantajlarından biri de işte bu, özellikle de PlayStation 5 tarafında… PlayStation 5’in mimarı Mark Cerny’nin daha önce açıkladığına göre, PS5 sisteminde “Entegre IO” adı verilen ve sıkıştırma için çok daha verimli olan bir teknoloji bulunuyor.