Anasayfa Haber Eski NVIDIA Kepler GPU’lar için Yeni Sürücü Yayınlandı

Eski NVIDIA Kepler GPU’lar için Yeni Sürücü Yayınlandı

NVIDIA GeForce Studio Driver 431.70 WHQL

NVIDIA, şaşırtıcı bir şekilde Kepler GPU kullanıcıları için yeni bir grafik sürücüsü yayınladı. Bildiğiniz gibi Kepler kullanıcıları için normal GeForce Game Ready sürücü desteği geçen yaz tamamen sona ermişti. Tahmin ettiğimiz gibi yeni sürücü sürümünün arkasında güvenlik konusu yatıyor ve sürücü notlarının başlığı “GeForce Güvenlik Güncelleme Sürücüsü” olarak atılmış. Bu bağlamda NVIDIA, Eylül 2024’e kadar Kepler kullanıcılarına bu düzeyde destek sunmaya devam edecek.

Windows 7, 8 ve 8.1 (64 bit) kullanıcıları için yeni sürücüye GeForce Security Update Driver 473.04 WHQL adı verilmiş. Windows 10 ve 11 kullanıcıları için aynı güncelleme setini kapsayan sürücü ise 472.98 WHQL olarak geliyor.

Bu güvenlik sürücülerinin “birden çok güvenlik etkisine yol açabilecek sorunlar” için yamalar sağladığı belirtiliyor. NVIDIA, 31 Ocak’ta yayınlanan bir güvenlik bülteninde NVIDIA Omniverse Launcher ile ilgili bazı güvenlik açıklarından bahsetmişti. Öte taraftan yeni GeForce sürücülerinde değişen tek şey güvenlik yamaları değil.

Yukarıda bağlantılarını görebileceğiniz sürücüler şunları da içeriyor: CUDA 11.4 desteği, GeForce RTX 2060 12 GB ekran kartı desteği ve en önemlisi NVIDIA Image Sharpening teknolojisi için sunulan destek.

Bunun Game Ready sürücüsü olmadığını unutmayın, bu nedenle yeni oyun optimizasyonları yok veya hata çözümlerinden bahsedilmemiş. Eski kartlara sahip olanlar için yeni sürücüler iyi bir haber ancak açıkçası Kepler şu anda satın alınacak bir GPU ailesi değil.