Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Güncelleme Deneyimini Geliştiriyor

Microsoft, Windows 11 Güncelleme Deneyimini Geliştiriyor

Microsoft, önizleme derlemeleri için Windows 11’e “Update Stack Packages” adlı yeni bir Windows Update özelliği ekledi. Bu paketler, deneyim paketlerinin veya özellik güncellemelerinin aksine bazı kritik geliştirmeler ve powershell bileşenleri içeriyor.

Şirket bu yığın güncelleme paketlerinin nasıl çalıştığı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi, ancak işletim sistemini daha modüler hale getirmeyi planlıyor olabilir. Yazılım devi, “Update Stack Packages (Yığın Paket Güncellemesi)” ve “Experience Packs (Deneyim Paketleri)” gibi çözümleri kullanarak belirli Windows özellikleri ve iyileştirmeleri için normal güncellemelerin dışına çıkacak.

“Windows Update Yığın Paketleri” tipik önizleme veya güvenlik sürümlerinin dışında otomatik olarak yükleniyor ve kullanıcılar bu güncellemeleri kontrol ettiklerinde varlığını fark edebiliyor. Microsoft şimdi 822.124.211.0 sürümüyle yığın paketinin yeni bir sürümünü yayınladı.

Bu paketlerin amacı tam olarak belli değil, ancak Microsoft’a göre güncelleme deneyiminde iyileştirmeler sağlamak için kullanılabilir. Ayrıca güncelleme paketleri aylık toplu güncelleme veya özellik güncellemesinden önce piyasaya sürülecek. Redmond devi daha önce özelliğin bilgisayarınızın kararlı kalmasını sağlamaya yardımcı olacağını söylemişti.

Şu anda Update Stack Paketi güncellemeyle ilgili küçük bir dizi iyileştirmeyle sınırlı olsa da gelecekteki sürümlerde daha fazlasını bekleyebiliriz. Microsoft’un şu anlık hedefi, büyük Windows sürümlerinin dışında yalnızca güncellemeyle ilgili küçük sistem dosyalarını test etmek.

Bahsi geçen paketler, tıpkı toplu güncelleştirmeler gibi Windows Update ile teslim ediliyor. Yani bu güncellemeleri Ayarlar > Windows Update bölümünde bulabilirsiniz. Özetleyecek olursak, şirketin amacı güncellemeleri daha sorunsuz ve daha az rahatsız edici şekilde sunmak, kullanıcıların deneyimini iyileştirmek.